مدیریت کتابخانه و اطلاع‌رسانی

وظایف حوزه‌ی مدیریت کتابخانه و اطلاع‌رسانی

• شناسایی و تهیه مراجع و منابع اطلاعاتی مورد نیاز پژوهشگاه
  • ثبت،‌نگهداری و بازیابی مراجع و منابع اطلاعاتی با روش‌های روزآمد و استاندارد
  • ثبت،‌نگهداری و بازیابی مستندات و گزارش‌های طرح‌های پژوهشی ایجاد پایگاه رایانه‌ای اطلاعات علمی پژوهشگاه، و بروزرسانی آن
  • برقراری ارتباط با کتابخانه‌ها، مراکز اطلاع‌رسانی و تأمین مدارک در داخل و خارج کشور به منظور ایجاد سیستم کارآمد و استفاده متقابل از منابع اطلاعاتی
  • انتشار نشریات ادواری مصوب پژوهشگاه
  • انتشار گزارش‌های ادواری و مدیریتی
  • ارائه خدمات نشر به نهیه‌کنندگان گزارش‌های پژوهشگاه
  • ارزیابی کتب،‌و ارائه خدمات نشر به مؤلفان و مترجمان کتاب‌های مصوب پژوهشگاه
  • تدوین، آموزش و نظارت بر حسن اجرای شیوه‌نامه نگارش مستندات و گزارش‌های پژوهشگاه
  • انجام سایر امور محوله

معرفی

معرفی کتابخانه:

كتابخانه پژوهشگاه هوافضا به عنوان یک از غنی‌ترین کتابخانه‌های تخصصی- پژوهشی در حوزه هوافضا به شمار می‌رود. این واحداز سال 1379 همزمان با تاًسیس پژوهشگاه فعالیت خود را آغاز نمود و در راستای اهداف پژوهشگاه یعنی حمایت از تحقیق و توسعه علوم و فناوری در سطح ملی و بین المللی، در زمینه گردآوری و سازماندهی و اشاعه اطلاعات فعالیت نموده است.

منابع کتابخانه:

منابع موجود در کتابخانه، همسو با رشته‌های علمی فعال در پژوهشگاه شامل: هوافضا، مكانیك، برق و الكترونیك، كامپیوتر، فیزیولوژی، پزشكی، حقوق هوافضا، ریاضی،سنجش از دور و نانوتكنولوژی می‌باشد. هم‌اکنون منابع كتابخانه به شرح ذیل است:

منابع

• مجموعه‌ كتب (فارسی و لاتین)
  • اسناد و مدارک (فارسی و لاتین)
  • نشریات
  • لوحهای فشرده (فارسی و لاتین)
  • کتب الکترونیکی
  • پایان‌نامه‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه
  • مقالات (فارسی و لاتین)
  • فیلمهای علمی و آموزشی
  • استانداردهای بین‌المللی مثل ECSS و ....
خدمات کتابخانه:
روند برنامه‌های عملیاتی كتابخانه در راستای ارائه خدمات و ایجاد تسهیلات مناسب به منظور بهره‌مندی از منابع کتابخانه عبارتند از:
  • عضویت و امانت منابع اطلاعاتی به اعضا
  • تهیه، سفارش و فراهم‌آوری منابع اطلاعاتی مورد نیاز اعضا اعم از کتاب و مقاله و ...(به روش‌های مختلف از جمله: خرید مستقیم، سفارش به کارگزاران، جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی و همکاری بین کتابخانه‌ای)
  • سازماندهی و فهرست‌نویسی منابع اطلاعاتی: كلیه منابع موجود در كتابخانه براساس روش‌های استاندارد بین‌المللی سازماندهی شده‌اند و سیستم رده بندی كتابخانه LC بوده و به صورت قفسه باز اداره می‌شود.
  • نصب و راه‌اندازی سیستم جامع كتابخانه دیجیتال: کتابخانه با بکارگیری نرم‌افزار جامع کتابخانه دیجیتال پارس‌آذرخش، امکان جستجوی منابع و همچنین دسترسی به منابع علمی الكترونیكی تمام‌متن از طریق شبكه داخلی پژوهشگاه را برای پژوهشگران فراهم نموده است.
ساعت کاری:
روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8:00 الی 16:00

ارتباط با کتابخانه:
آدرس پستی: تهران- شهرك قدس (غرب)، خ ایران زمین، خ مهستان، بالاتر از كلانتری، خ پژوهشگاه هوافضا
تلفكس: 88366045 صندوق پستی: 834-14668

شرایط استفاده برای سایر کاربران:
اعضای انجمن هوافضای ایران و دانشجویان سایر دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، با ارائه کارت دانشجویی و معرفی‌نامه رسمی از دانشگاه یا موسسه آموزشی مربوطه، با هماهنگی قبلی با کارشناس کتابخانه، فقط می‌توانند از کتب و نشریات در محل کتابخانه استفاده نمایند.

سایت‌های مفید:

شما اینجا هستید: صفحه ی اصلی پژوهشگاه معاونت پژوهشی مدیریت کتابخانه و اطلاع‌رسانی